תפריט לאחר ניתוח בריאטרי: דגשים חשובים

ניתוחים בריאטריים הם ללא ספק דרך יעילה לירידה במשקל, אך חשוב לזכור כי הניתוח עצמו הוא רק הצעד הראשון. כדי להגיע לתוצאות המיוחלות ולשמור עליהן לאורך זמן – חשוב לאמץ הרגלים חדשים, כולל תפריט תזונה ופעילות גופנית. לפני שנסביר על הדגשים העיקריים בכל הנוגע להרגלי תזונה לאחר ניתוח בריאטרי – זכרו כי מדובר בהנחיות כלליות בלבד. ישנה חשיבות רבה לתזונה מותאמת אישית, ולכן יש להיות במעקב אצל דיאטן קליני, שיתאים לכם תפריט בהתאם לצרכים הפרטניים שלכם וילווה אתכם בתהליך הלא פשוט של שינוי הרגלי התזונה.

תפריט לאחר ניתוח בריאטרי: מה חשוב לדעת?

להלן כמה הנחיות כלליות חשובות:

  • לשלב מזונות עשירים בחלבון – עוף, הודו, ביצים, מוצרי חלב, דגים ומוצרי סויה.
  • שתיית נוזלים – רצוי רק מים, לפחות 1.5-2 ליטר ביום. מומלץ לשתות רבע שעה לפני הארוחה או חצי שעה אחריה.
  • פירות וירקות – להוסיף אותם בהדרגה לתפריט, בתור התחלה יש לצרוך בלי הקליפה.
  • לעיסה – לא רק סוג המזון חשוב, אלא גם כיצד אוכלים אותו. חשוב ללעוס את המזון היטב, דבר שיסייע בתהליך העיכול.
  • ריכוז – להשתדל לאכול כל ארוחה ללא הסחות דעת (לא מול הטלוויזיה/מחשב).
  • זמן – השתדלו לאכול בזמנים קבועים. מומלץ לאכול שלוש ארוחות עיקריות ו-2-3 ארוחות ביניים.

תפריט לאחר ניתוח בריאטרי: ממה להימנע?

לצד מה שמומלץ לאכול, חשוב לא פחות גם לדעת ממה להימנע:

  • מזון עתיר שומן – כמו שמנת, חמאה ונקניקים עתירי קלוריות.
  • פחמימות ריקות – מאחר שהן לרוב בעלות ערך קלורי גבוה וערך תזונתי נמוך.
  • פירות וירקות עשירים בסיבים – עיכול של פירות וירקות אלו עשוי להיות קשה יותר בחודשים שלאחר הניתוח.
  • מזון מתובל/חריף – מזונות אלו מגרים את רירית הקיבה ועלולים לגרום לאי-נוחות.
  • שתייה מתוקה/מוגזת – מומלץ להימנע ממשקאות ממותקים/מוגזים ולשתות בעיקר מים.
  • מזון עתיר סוכר מעובד – הסוכר עלול להגיע במהירות למעיים ולהוביל לתסמונת ההצפה, המתאפיינת בכאבי בטן, דפיקות לב מואצות, הזעה, שלשולים, סחרחורת, בחילות והקאות.

פרופ׳ דוד חזן הוא מומחה בכירורגיה בריאטרית, לפרוסקופית ורובוטית, המבצע בהצלחה רבה מזה שנים מגוון ניתוחים בריאטריים, לרבות מעקף קיבה, מיני מעקף קיבה ושרוול. למידע נוסף על ניתוח קיצור קיבה ותיאום פגישת ייעוץ – התקשרו למספר הטלפון בראש העמוד.

Call Now Button